ניתוח מאמי מייקאובר - Mommy makeover

היריון, לידה והנקה הינם משמעותיים לנשים רבות ויש להם השפעה רבה על האישה, על האימהות ועל הזוגיות. לתהליכים אלו ישנה השפעה רבה על גופה של האישה. במהלך ההיריון והלידה גוף האישה עובר שינויים רבים וברוב המקרים אינו חוזר למצבו הקודם. עבור חלק מהנשים מצב זה, מתסכל ואף משפיע לרעה על הדימוי והביטחון העצמי שלהן.  

מהם השינויים הפיזיים במהלך ההיריון והלידה?

ניתוח מאמי מייקאובר

במהלך ההיריון והלידה מתרחשים שינויים הורמונאליים האחראים על השינוי בצורת החזה והבטן. במהלך ההיריון החזה גדל ונפחו עולה בצורה משמעותית וגורם למתיחת העור העוטף את השד. לאחר הלידה, מופיעה בדרך כלל נסיגה בגודל השדיים שמאופיינת בהתרופפות, התדלדלות, צניחה וירידה במיצוקם, כך שהם נראים מרוקנים. הבטן, אף היא חווה שינוי משמעותי במהלך חודשי ההיריון, כיוון שמתרחשת עלייה במשקל הגוף במהלך 9 חודשי ההיריון וישנו לחץ מוגבר שמופעל על אזור המותנים. שרירי דופן הבטן והעור מתרופפים הרקמות נמתחות וגורמות להתרחקות שרירי הבטן הישרים לצדדים, בעקבות גדילת העובר.

 

לאחר הלידה מצטרפים לתופעות אלו גם עודפי עור, סימני מתיחה והצטברות של שומן בירכיים, באגן, במותניים ובישבן. לעיתים, לאחר הלידה, ישנן נשים שאינן מצליחות לרדת במשקל ולהגיע לתוצאה הרצויה להן מבחינת משקל טרום הריון והן נותרות עם משקל ושומן עודף באזורים שונים בגופן, בעיקר באזור האגן והבטן, למרות שהן מבצעות פעילות גופנית מתאימה ועושות שינוי בהרגלי התזונה. עבור נשים אלו, הליך כירורגי של מתיחת בטן יכול להיות פתרון מיטבי.

מהו ניתוח מאמי מייקאובר?

"מאמי מייקאובר" -Mommy makeover הוא שמו של ניתוח פלסטי משולב שמקורו בארצות הברית. בשנים האחרונות הפך ניתוח זה לנפוץ יותר גם בקרב הנשים הישראליות. "מאמי מייקאובר" הוא  ניתוח חזה ובטן הנקרא "מהפך לאימהות". זהו הליך כירורגי המשלב גם ניתוח לעיצוב חזה הכולל הרמה ו/או הקטנה או הגדלה של החזה או שילוב בינם, שאיבת שומן, מהישבן, הירכיים, האגן ומתיחת  בטן. הניתוח  נערך בפעולה כירורגית אחת בה מבצעים את כל התיקונים הנדרשים בגופה של האישה. "מאמי מייקאובר" מיועד לנשים שסיימו את פרק הילודה בחייהן, אינן משלימות עם השינויים הפיזיים שההריונות, הלידות וההנקות חוללו בגופן ומעוניינות לעבור שינוי כדי להחזיר לגופן את המראה הצעיר והרענן ואת הגזרה החטובה שהייתה להן לפני שהפכו לאימהות.

בעבר הרחוק יותר נהגו לבצע הרמת חזה ומתיחת בטן כשני ניתוחים נפרדים. ככל שרמת המקצועיות של הכירורגים הפלסטיים בניתוחים אלו עלתה כמו גם שכיחותם, החלו  לבצע בניתוח אחד את הניתוח בחזה ואת מתיחת הבטן. שילוב שני האזורים בניתוח אחד מאפשר לבצע שינוי דרמטי יותר ומכאן השם "מהפך".

מה כולל ניתוח המאמי מייקאובר במרפאת פרופ' יואב ברנע?

עיצוב חזה

עיצוב החזה כחלק מניתוח "מאמי מייקאובר" מאפשר במצבים בהם החזה נפול, להרים אותו או להרים ולהגדיל גם יחד באמצעות שתלים. במצב של חזה גדול, להקטין ולהרים   את החזה הכול בהתאמה אישית לאישה ולרצונה.

מתיחת בטן ושאיבת שומן

עודפי העור והשומן בבטן לאחר הלידות מתחלקים לפרוצדורות כירורגיות שונות. לדוגמה: כאשר מדובר באישה עם עודף שומן, ניתן לבצע שאיבת שומן, במטרה שהעור יתכווץ מעצמו באופן טבעי ועודפי העור ייעלמו. במקרים אחרים בהם נותרו עודפי שומן ועור לאחר הלידה, ניתן לבצע מיני מתיחת בטן באמצעות הסרת עודפי העור מתחת לטבור. במידה וקיים רפיון שרירים בנוסף לעודפי העור והשומן, אפשר לבצע מתיחת בטן מלאה שבה השרירים הרפויים מחוזקים יחד עם הסרת עודפי העור והשומן. ניתוח מתיחת בטן משחזר ומשיב את הבטן למצבה המוצק שהיה לפני ההריונות והעליה במשקל והוא כולל הסרת קפלי העור העודף, באמצעות חתך קטן בשיפולי הבטן, אותו סוגרים על ידי תפרים פנימיים. במקביל לכך מתבצעת גם שאיבת השומן.

למי מיועד ניתוח המאמי מייקאובר?

  • לנשים שמעוניינות בהגדלת חזה, הרמת חזה או מתיחת בטן.
  • לנשים עם שדיים נפולים ומדולדלים כתוצאה מההריונות וההנקה.
  • לנשים שלא הצליחו לרדת במשקל לאחר ההריונות ויש להן מצבורי שומן.
  • לנשים עם עודף עור ושומן בבטן, צלקות מניתוחים קיסריים ועוד.
  • לנשים בריאות, במשקל תקין או עם עודף משקל קל, אשר השלימו את בניית התא המשפחתי שלהן ומעוניינות ולשפר את מראה הבטן והחזה.
  • לנשים אשר אינן שביעות רצון מגופן, וחשות מתוסכלות מההבדלים הניכרים בחלקים בו, לפני ואחרי ההריונות. 

מה כוללת פגישת הייעוץ לפני ניתוח מאמי מייקאובר במרפאת פרופ' יואב ברנע?

לפגישת הייעוץ הרפואי לפני ניתוח "מאמי מייקאובר" – Mommy make over יש חשיבות להצלחת הניתוח ולתאום ציפיות באשר לתוצאות הרצויות.  ביעוץ הרפואי נערכת שיחה עם המנתח הפלסטי על האזורים בגוף אותם  האישה מעוניינת לשפר, חשוב לוודא שהציפיות של האישה מהניתוח ריאליות. אנו ממליצים לכל אישה המעוניינת בניתוח "מאמי מייקאובר" להכין רשימת שאלות שהיא מעוניינת לשאול את המנתח הפלסטי לפני הניתוח.

בפגישת הייעוץ הרפואי יבדוק המנתח הפלסטי את האישה  ויוודא שהיא במצב בריאותי תקין, יברר את התאמת המטופלת לניתוח וכשירותה לעבור אותו. כל זאת על פי נתונים כגון: מחלות רקע, עישון, גיל, משקל, בריאות אלו ניתוחים קודמים עברה האישה לרבות נטילת תרופות ויטמינים, תוספי תזונה, היסטוריה של ניתוחים בשד ועוד. כמו כן יבדוק המנתח הפלסטי בפגישת הייעוץ הרפואית לפני הניתוח "מאמי מייק אובר" את מצב השדיים, גודלן, צורתם, מידת הצניחה ואלסטיות העור. בנוסף יבדוק את הבטן וכמות עודפי העור. על פי המדידות הללו ובהתאם לציפיות האישה מהניתוח ולהמלצת המנתח הפלסטי, ניתן יהיה לבחור בסוג ניתוח החזה וסוג ניתוח מתיחת בטן ושאיבת שומן. במהלך היעוץ הרפואי עם המנתח הפלסטי ועל סמך הנתונים הרפואיים יסביר פרופ' יואב ברנע וצוות המנתחים הפלסטיים על התוצאות האפשריות ועל הסיבוכים ו/או סיכונים הפוטנציאליים כתוצאה מניתוח "המאמי מייק אובר". כמו כן המטופלת תוכל להתרשם מהתוצאה האסתטית הצפויה בעזרת סימולציה ממוחשבת.

פרופ' יואב ברנע - מהו ניתוח מאמי מייקאובר?

מה ההערכות לקראת ניתוח המאמי מייק אובר?

  • בדיקות דם (ספירת דם, אלקטרוליטים ותפקודי קרישה).
  • ביצוע בדיקות רפואיות כגון בדיקות הדמיה: צילום חזה, אולטרה סאונד שד ולנשים מעל גיל 40 גם בדיקת ממוגרפיה ובדיקת א.ק.ג.
  • נשים מעשנות מתבקשות להפסיק לעשן לפחות חודש ימים לפני הניתוח "מאמי מייק אובר" העישון גורם להיצרות של כלי הדם ולכן מאט את זרימת הדם באזור הניתוח וכתוצאה מכך תהליך ריפוי הפצע הניתוחי וטשטוש הצלקות איטי יותר. יתר על כן, באופן כללי, העישון מעלה את השכיחות לסיבוכים ניתוחיים ולסיבוכים הקשורים בהרדמה ולאחר מכן בהחלמה של האזור המנותח.
  • אין לשתות אלכוהול 3 ימים לפני הניתוח.
  • בהתאם להנחיית המנתח הפלסטי, יש להפסיק נטילת תרופות נוגדות קרישה שבועיים לפני ניתוח "מאמי מייק אובר".
  • יש להצטייד בחזיית ספורט הדוקה בעלת קרסים קדמיים ללא ברזלים, בהתאם להוראת המנתח הפלסטי לפני הניתוח "מאמי מייק אובר".
  • להצטייד במחוך או בחגורת בטן ייעודית, במטרה לתמוך בבטן  בתהליך ההחלמה.
  • שיחה עם רופא מרדים תתבצע לרוב ביום הניתוח "מאמי מייק אובר" למעט מקרים בהם קיים צורך ביעוץ רפואי של המרדים לפני הניתוח.

מה הן ההנחיות לפני ניתוח המאמי מייקאובר?

  • נבקשך להיות בצום מאוכל 8 שעות לפני ניתוח "מאמי מייקאובר", לרבות לעיסת מסטיק.
  • יש להפסיק לשתות מים 6 שעות לפני ניתוח "מאמי מייק אובר".
  • יש להתרחץ לפני ניתוח "מאמי מייקאובר" לרבות, רחצה יסודית של אזור בית החזה, עם סבון אנטיספטי, בערב הניתוח ובבוקר הניתוח למחרת.
  • יש להסיר תכשיטים מהגוף לפני ההגעה לניתוח, כולל פירסינג וציפורן חשופה ללא לק באחת האצבעות בכף היד.
  • אין להתאפר ביום הניתוח.

מהו תהליך ההחלמה מניתוח המאמי מייקאובר?

תהליך ההחלמה  מניתוח "מאמי מייקאובר" נמשך מספר שבועות. ככל שהנפיחות יורדת צורת השדיים, הבטן, המותניים והישבן, משתפרת עד שמתקבלת התוצאה הרצויה לה כל אישה ציפתה – חזרה לגזרה הטרום הריונית שלה. חשוב שהחתכים הכירורגיים לא יהיו חשופים להפעלת כוח יתר, לחץ או מתח מוגברים, שחיקה או תנועה בזמן הריפוי. בעבר, ההליך הכירורגי של "מאמי מייקאובר" היה כרוך בכאבים משמעותיים, ואילו היום קיימים חומרי הרדמה מיוחדים המוזרקים לאזורים המנותחים ומפחיתים במידה רבה את מידת החומרה של הכאבים, כאשר הדגש הוא על– 48 שעות שלאחר הניתוח. ניתוח "מאמי מייקאובר" מבוצע תחת הרדמה מלאה והנשים נדרשות להישאר לילה ראשון להשגחה ולאחר מכן הן משוחררות להמשך החלמה בביתן. מומלץ בשבועיים שלושה הראשונים לאחר הניתוח להישאר במנוחה מלאה ולהימנע מפעילות מאומצת, כאשר לאחר כ – 4-6 שבועות מיום הניתוח, ניתן לשוב אט אט לפעילות גופנית מתונה ומבוקרת, כמובן בהתאם לקצב ההחלמה האישי.

מה הן ההנחיות הרפואיות לאחר ניתוח המאמי מייקאובר?

  • ההחלמה מניתוח "מאמי מייקאובר" מלווה בימים הראשונים בכאבים. לכן על מנת להימנע ולהפחית כאב, מומלץ להשתמש במשככי כאבים.
  • ניתן להתקלח במים זורמים, 48 שעות לאחר ניתוח "מאמי מייקאובר".
  • לאחר ניתוח "מאמי מייקאובר" יש לשכב על הגב בלבד ולהימנע מלשכב, על הצדדים למשך 4-6 שבועות, בהתאם להנחיית המנתח הפלסטי.
  • אחרי ניתוח "מאמי מייקאובר חשוב ללבוש חזיית ספורט 24 שעות ביממה, למשך 4-6 שבועות.
  • יש להקפיד על לבישת חגורת בטן/בגד לחץ ביום ובלילה, למשך חודש ימים לאחר הניתוח.
  • חשוב לנוח לפחות שבוע, לפני חזרה לשגרה, כמובן לנשים בעבודה הכרוכה במאמץ פיזי, נדרשת מנוחה ארוכה יותר.
  • חזרה לנהיגה מותרת לאחר מינימום שבועיים מנוחה מיום ניתוח "מאמי מייקאובר" בהתאם לכאבים בבית החזה ובטן ובהנעת הידיים.
  • חזרה לפעילות מאומצת ולפעילות ספורט מותרת כעבור 2-4 חודשים, בהתאם להוראות המנתח הפלסטי.
  • לאחר ניתוח "מאמי מייקאובר", כ6 שבועות אין להרים חפצים כבדים מעל 5 ק״ג.
  • יש לשים לב לא להרים את הילדים במשך 6 שבועות, לאחר הניתוח.
  • אין  להיכנס למים עומדים (בריכה, ים, ג׳קוזי, מקווה) במשך 8 שבועות מניתוח מאמי מייק אובר.

מתי להגיע לביקורת לאחר ניתוח המאמי מייקאובר במרפאת פרופ' יואב ברנע?

  • לאחר 5 ימים מיום הניתוח תזומני לביקורת במרפאת הפלסטיקאי המנתח.
  • לאחר מכן, המשך הביקורות לפי הוראת המנתח הפלסטי.

כמה זמן לאחר הלידה אפשר לעבור את ניתוח המאמי מייקאובר?

מומלץ להמתין 6-12 חודשים לאחר הלידה, בטרם תבצעי את ניתוח "המאמי מייקאובר". המטרה בתקופת ההמתנה היא לראות האם הגוף חזר לגזרה הטרום הריונית שלך. כמו כן, יש חשיבות להמתנה של כ- 3-5 חודשים מסיום ההנקה, לפני ניתוח חזה מכל סוג שהוא. המתנה זו חודשיים מסיום ההנקה מאפשרת  למנתח להעריך באופן מדויק יותר את הגודל והמיקום הטבעי של השד.

האם ניתוח המאמי מייקאובר כואב?

בעבר לאחר ניתוח "המאמי מייקאובר" נשים סבלו מכאב, כיום הזרקת חומרי הרדמה לחתכים הניתוחיים, הצליחו להוריד את רמת הכאב לאחר הניתוח. לאחר הניתוח יערך למטופלת אלחוש מקומי המשפיע ב-48 השעות הראשונות אחרי ניתוח שיקל מאוד על הכאבים. כמובן שלאחר הניתוח יהיו כאבים בדרגה כזו או אחרת, יחד עם זאת הטיפולים המודרניים לשיכוך כאב יעילים  ולרוב וככל שההחלמה  תתקדם מידת הכאב ואי הנוחות יפחתו משמעותית.

מתי ניתן לראות תוצאות אחרי ניתוח מאמי מייקאובר?

תוצאות מלאות אחרי ניתוח "מאמי מייקאובר" נראות לעין בצורה מיטבית אחרי מספר חודשים. עם הזמן, השדיים מקבלים צורה סופית וקווי הצלקת משתפרים ואפילו הופכים למטושטשים תוך מספר חודשים אחרי הניתוח.  חשוב לציין שהצלקות לא נעלמות לחלוטין. את מידת הצלחת ניתוח  "מאמי מייק אובר" נבחן לאחר כשנה. קשה לתאר את התחושה של אימהות רבות אחרי ניתוח שכזה שכן הוא מחזיר אותן שנים אחורה ומשפר מאוד את מראה גופן ותורם לביטחון העצמי ולדימוי באישי שלהן. חשוב לציין כי ניתוח "מאמי מייקאובר" אינו מונע מהנשים שעברו אותו להיות בהריון נוסף, אך מכיוון שתהליך ההיריון והלידה עלולים לפגום בתוצאות הניתוח ולהפחית מאיכותו, מומלץ להמתין עם ביצוע הניתוח עד לאחר הלידה האחרונה.

המידע שלפניך נערך ונסרק ע"י פרופ' יואב ברנע, מומחה לכירורגיה פלסטית ואסתטית, חבר באיגוד הישראלי לכירורגיה. כל הזכויות שמורות לפרופ' יואב ברנע.